Kategorier
Sparing

Strøm

Kjøp av strøm

I dag er det veldig populært å snakke om strøm. Dette fordi det er en vare som vi alle bruker hele tiden og det er veldig lett å ha meninger om strøm. Vi synes jo alle at strøm bør være så billig som mulig og kanskje til og med gratis. Alle har krav på strøm så hvorfor ikke gjøre det gratis. Noen land gir sine innbyggere veldig billig strøm og bensin. Midtøsten er land som typisk gjør dette med sine innbyggere om de har veldig mye penger fra salg av olje. Russland er også et land som er flinke til å gi sine borgere mange goder når det kommer til helt banale ting. Dette er i ferd med å endre seg. Spesielt gjelder dette når du helst vil ha noe mer. Bruk tiden din fornuftig slik at du kommer over ting som du kanskje burde ha visst om. Bruk derfor ditt hode til noe smart og tenk deg om et par ganger. Ikke kast deg over ting, men bruk hodet fornuftig.

Det samme gjelder ved kjøp av strøm. Strøm er noe du kjøper med hodet og med hjertet. Kjøper du strøm så kjøper du strøm fordi du vil ha det. Ikke bruk kun hjerte. Da kan det bli dyrt. Her er det viktig å få til noe mer enn kun det som står og henger på deg selv. Bruk derfor dine tanker og din kunnskap på å sikre deg den strømmen du vil ha til den prisen du vil ha.

Salg av strøm

Strøm er en råvare som du bruker på best mulig måte. Det er ikke så mange forskjellige måter man kan bruke strøm på når det kommer til helt tekniske ting, men samtidig er det også veldig mange måter du kan utnytte strøm i forskjellige sammenhenger. Her er det mye som kommer an på hva du tenker å bruke strømmen på. Det er kun produsentene som kjøper strøm. Om du har lyst på strøm kjøper du den fra de som selger den. Selgere av strøm er ikke nødvendigvis produsentene. Når du produserer så selger du vanligvis til noen som har mulighet til å selge videre. Når du selger videre så selger du til et selskap som selger til sluttbrukere. Om du er sluttbruker så forholder du deg med andre ord kun til salgsselskaper og ikke til produsenter.

Undervannskabler

Norge produserer mye strøm til utlandet. Når du lager strøm i Norge og selger dette til et annet land så må du har kabler mellom disse landene. Norge jobber med å lage en kabel til Skottland slik at vi kan selge ren strøm til dem. De har mye kull og annet som forurenser. Norge er på den måten en eksportør av ren strøm ved hjelp av kabler som går under vann. Dette er ganske tøft og imponerende. Her bruker vi mye tid og mye krefter på å få til akkurat det som skal til hver gang det kommer muligheter.